galleri-profil

PROFIL

Ringsted Galleriet er et non-profit, kunstnerdrevet udstillingssted, som har eksisteret siden 1982. Det har gennem tiden markeret sig som en platform for kunst af høj kvalitet i Danmark og en stærk medspiller i udbredelsen af samtidskunst og dets potentialer i et lokalsamfund. Gennem årene har en lang række unge talenter og etablerede kunstnere udstillet den fremmeste samtidskunst på Ringsted Galleriet med internationale navne som Olafur Eliasson, Nina Beier, Ursula Reuter Christiansen og Arthur Köpcke.

Det kunstnerdrevne udstillingssted er drevet af professionelle billedkunstnere og lokale ildsjæle med driftsstøtte fra Ringsted Kommune. Formidlingen vægtes og gennem guidede ture, workshops og kunstnersamtaler får både børn, unge og voksne mulighed for at komme helt tæt på de nyeste tendenser indenfor samtidskunst.

I 2017 er Ringsted Galleriet blevet tildelt to store priser; Trelleborg Kulturpris samt BKF-prisen for årets kunstnerdrevne udstillingssted, og i 2023 er udstillingsprogrammet LANDBRUGLAND blevet præmieret af Statens Kunstfond.

Hvis du vil vide mere om Ringsted Galleriets historie