ind-i-kunsten

IND I KUNSTEN

Børneudstilling og Åben Workshop på Ringsted Galleriet

Lørdag den 10. juni kl. 10.00 – 16.00

Bikuber, rosenblade, halmballer, hegn, gule enge, redskaber, hestehove og en person i mystiske bananstøvler. Det er blandt andet noget af det, som man kan opleve, når Ringsted Galleriet slår dørene op til en stor børneudstilling.

I foråret 2023 har omkring 400 elever fra 21 skoleklasser fra Ringsted Kommune været på et 2-dagsforløb, hvor de er kommet helt tæt på samtidskunsten på Ringsted Galleriet. Det kulminerer nu med en storslået børneudstilling og åben workshop for hele familien.

Billedkunstneriske forløb, som skaber relation med samtidskunst og vores landlige omgivelser

Forløbene er fundet sted under udstillingsprogrammet LANDBRUGLAND på Ringsted Galleriet. Med LANDBRUGLAND tager Ringsted Galleriet afsæt i dets nære omgivelser, som er rodfæstet i landbruget og ikke mindst, at dets lokaler tidligere har huset byens landbrugsmuseum.

Under billedkunstforløbet er eleverne blevet introduceret til klassiske tegne- og maleteknikker samtidig med, at de har fået mulighed for at møde nogle af udstillende kunstnere og prøve kræfter med de aktuelle, kunstneriske processer, som kan opleves på Ringsted Galleriet.

Nogle klasser har bl.a. kunne træde ind i et malerisk landskab med bivoks, blomsterdele, tyl og mange andre elementer af Astrid Svangren. Andre klasser har kunne gå på opdagelse i en teaterlignende kulisse, som tager afsæt i bondeoprør og Ringsted Sommerspil af Michael Boelt Fischer og Jonas Kjeldgaard Sørensen og de seneste klasser kunne opleve den gruppeudstillingen, DIRT, som er præmieret af Statens Kunstfond. Her er de blevet mødt af bondgårdsdyr med et tykt lag mørtel og teglsten smurt ned over ryg, maleri og tørkelandskab samt et stort traktorhjul støbt i svinefedt og korn af billedkunstnerne, Kåre Frang, Siska Katrine Jørgensen og Søren Martinsen.

Kendetegnende for hvert forløb er, at der er blevet taget udgangspunkt i den aktuelle samtidskunst, som vises på Ringsted Galleriet for derved at sætte den i relation til elevernes egen hverdag, drømme og tanker. På børneudstillingen kan man bl.a. finde projekter, som er fremstillet under besøg af Nebs Møllegård, Ådalskolen, Byskovskolen, Kildeskolen, Dagmarskolen, Søholmskolen, Valdemarskolen, Nordbakkeskolen, Vigersted Skole, Sct. Joseph Skole, Ringsted Privatskolen og Ny Ringsted Friskole.

’Ind i Kunsten’ – en del af et stort, tværkommunalt projekt

’Ind i Kunsten’ er del af en større tværkommunal indsats, KUMULT! som finder sted i de seks kommuner i Kultur-region Midt- og Vestsjælland: Ringsted, Lejre, Slagelse, Holbæk, Kalundborg og Odsherred. Det er Kulturregion Midt- og Vestsjællands hidtil største og mest ambitiøse børnekulturelle satsning, som er skudt i gang med inspiration fra Lejre Kommune, der ligeledes er tovholder på hele indsatsen. Målet er at styrke børns kreative kompetencer gennem årlige kulturforløb for alle årgange; fra vuggestue til 9.klasse.

Billedkunstforløbet i Ringsted Kommune er tilpasset 2. klassetrin og varetages af Heidi Hove, som er den ene af to daglige ledere af Ringsted Galleriet. Som uddannet billedkunstner og formidler har hun tilegnet sig et bredt, fagligt fundament indenfor kunst, undervisning og formidling og har været en del af KUMULT! siden dets start i 2021.

Velkommen til åbning på børneudstillingen på lørdag den 10. juni fra kl. 10-16, hvor der ligeledes vil være åbent hus og værksted for alle besøgende. Her kan man prøve kræfter med nogle af de samme materialer og teknikker, som børnene har arbejdet med i forbindelse med deres forløb på Ringsted Galleriet. Udstillingsåbningen finder sted på samme dag som Ringsted Børnefestival.

––

Åbning: Lørdag den 10. juni kl. 10.00 – 16.00

Ringsted Galleriet
Bøllingsvej 15
4100 Ringsted
ringstedgalleriet.dk
ringstedgalleriet.contact@gmail.com

Kontakt: Heidi Hove, tlf. 30428727

––

FAKTA: ’Ind i Kunsten’ finder sted under udstillingsprogrammet, LANDBRUGLAND Udstillingsprogrammet, som er præmieret af Statens Kunstfond og er kurateret af Heidi Hove og Morten K. Jacobsen. De deltagende kunstnere er Astrid Svangren, Michael Boelt Fischer, Jonas Kjeldgaard Sørensen, Siska Katrine Jørgensen, Kåre Frang, Søren Martinsen, Jette Gejl Kristensen, Camilla Nørgård, Peter Højbjerg, Peter Kruse Larsen og Sofie Thorsen.

Ønsket med programmet, LANDBRUGLAND, er at bringe højaktuelle emner som landidyl, fællesskab, klasseskel, historie, bæredygtighed og dyrehold i spil. Med udstillingsprogrammet tager Ringsted Galleriet afsæt i dets nære omgivelser, som er rodfæstet i landbruget og ikke mindst, at dets lokaler tidligere har huset byens landbrugsmuseum. Det sker gennem udvidelse af udstillingsplatformen til Ringsted Museum og Arkiv, som i dag huser byens landbrugssamling. Her vil museumsgæsten løbende gennem udstillingsprogrammet finde nye, kunstneriske indslag. I øjeblikket kan man finde værker af Michael Boelt Fischer, Jonas Kjeldgaard Sørensen, Søren Martinsen og Kåre Frang på Ringsted Museum og Arkiv.

Siden 1940’erne har Ringsted Galleriets lokaler på Bøllingsvej 15 haft tilknytning til landbruget. Først med salg af diverse landbrugsmateriel såsom selvbindergarn og malkemaskiner, senere også som landbrugsmaskinværksted. Efter en periode med skiftende lejere og aktiviteter på lejemålet, vender landbrugsmaskinerne atter tilbage i 1982, dog i en mere historisk form med etablering af byens nye landbrugsmuseum. Den udvides fra 1983-87 også til Klostergården, hvorefter museet under betegnelsen, Ringsted Museum og Arkiv i 1993 samles under ét tag på dets nuværende placering på Køgevej 41 som en del Museum Vestsjælland.

Ringsted Galleriet er et kunstnerdrevet udstillingssted, som har eksisteret siden 1982. Til en start var det beliggende i en baggård på Nørregade 8, men i 1995 flyttede det i større lokaler på Bøllingsvej 15. Flytningen åbnede op for nye muligheder i form af etablering af en billedskole, som i dag betegnes som Ringsted Galleriets Formidlingscenter. Kvalitets kunst bør være for alle, og bør være noget der er forankret i dagligdagen. Derfor er ønsket med udstillingsprogrammet, LANDBRUGLAND og fremtidige programmer, at skabe større synlighed omkring samtidskunsten i lokalsamfundet, samtidig med at formidlingen vægtes. Find mere information om vores formidlingsaktiviteter såsom guidede ture, workshops og meget mere for både børn, unge og voksne på vores hjemmeside.

Ringsted Galleriet er ferielukket fra den 11. juni til 1. september. Sæt kryds i kalenderen til den 2. september, hvor den fjerde udstilling i programmet åbner.

Udstillingsprogrammet LANDBRUGLAND og dets formidlingsprogram er venligst støttet af: