udstilling-tilfaeldet-oslo-i-ringsted

Stian Gabrielsen / Sebastian Helling / Sigmund Skard / Petter Buhagen / Lene Berg / Hans Christian Skovholt / Ann Cathrin November Høibo / Marius Engh / Leander Djønne / Vibeke Tandberg / Josefine Lyche / Sverre Gullesen / Kjersti Andvig / Marte Johnslien / Christian Tony Norum / Karen Nikgol / Kristian Skylstad / Anders Smebye / Lars Brekke / Thora Dolven Balke / Steinar Haga Kristensen / Kristian Øverland Dahl

Tilfældet Oslo I Ringsted

08.03.15 – 29.03.15

Tilfældet Oslo I Ringsted er et forsøg på at fastholde og overføre et kaotiske øjebliksbillede.

Baggrund for udstillingen er artiklen ”Tilfældet Oslo”. Artiklen, skrevet af Henrik Plenge Jacobsen er en impressionistisk beskrivelse af en levende og sprælsk kunstscene i Oslo, et nærmest uoverskueligt øjebliksbillede af en tid og et sted med gang i den. Kunstnerne lød herlige uregerlige. Og således blev et koncept født.

De fleste af de kunstnere vi inviterede, kendte vi kun fra denne omtale. Vi researchet ikke på dem, men havde lyst til at tage artiklen på ordet, springe ud i det. Artiklen blev et kuratorisk benspænd for Tilfældet Oslo I Ringsted. Omtalte kunstnere blev inviteret til Ringsted, og personlige favoritter måtte vige for denne gang.

Tilfældet Oslo I Ringsted er en måde at slippe ud af den sædvanlige gruppeudstillingstænkning hvor der tænkes i harmoniske sammenhæng på dit og dat.

 Tilfældet Oslo I Ringsted er et forsøg på at lave en udstilling der ser ud over den personlige smag hos kurator.

Tilfældet Oslo I Ringsted er kærlighedserklæring til tilfældet, hvem blev nævnt, hvem bliver udeladt, og hvem bliver overset?

Tilfældet Oslo I Ringsted er et flimrende indtryk

Tilfældet Oslo I Ringsted er en udstilling baseret på 22 norske kunstnere alle nævnt i artiklen. De er definerende for den norske kunstscene.

Kurateret af Morten K Jacobsen