undervisning-ind-i-kunsten

IND I KUNSTEN

Børneudstilling og Åbent Værksted på Ringsted Galleriet

Åbning: Lørdag den 11. juni kl. 10.00 – 16.00

Ringsted Galleriet, Bøllingsvej 15, 4100 Ringsted

ringstedringstedgalleriet.dk

ringstedgalleriet.contact@gmail.com

Kontakt: Heidi Hove, tlf. 30428727

En mystisk reol til tegninger, store keramiske tunger, finurlige figurer af smadret porcelæn og ler, store 1:1 bemalede kropskort og kultegninger med dyremotiver. Det er blot nogle af de projekter, som man kan opleve, når Ringsted Galleriet slår dørene op til en stor børneudstilling.

Gennem skoleåret 2021/2022 har omkring 400 elever fra 20 skoleklasser været på en 2-dags billedkunstnerisk forløb, hvor de er kommet helt tæt på samtidskunsten på Ringsted Galleriet. Det kulminerer nu med en storslået børneudstilling.

Varierende, billedkunstneriske forløb, som relaterer til Ringsted Galleriets udstillinger

Under billedkunstforløbet er eleverne blevet introduceret til klassiske tegne- og maleteknikker samtidig med, at de får mulighed for at prøve kræfter med nogle af de aktuelle, kunstneriske processer, som kan opleves på Ringsted Galleriet. I ét forløb har eleverne eksempelvis arbejdet med finurlige figurer a la billedkunstneren, Mads Lindberg, som giver ny værdi til gammelt og glemt nips. På værkstedet har eleverne efterfølgende taget deres gamle, skårede tallerkner med for derved at smadre og omdanne dem til nye, unikke figurer. I et andet forløb er der blevet kigget nærmere på tekstværker og kropskort af billedkunstneren, Gudrun Hasle, som arbejder med sin egen ordblindhed. På værkstedet har eleverne dernæst lavet deres eget kropskort eller bannere ved hjælp af ord og farver i beskrivelsen af deres følelser, eller de har tegnet og malet som billedkunstneren, Stense Andrea Lind-Valdan, som laver store kultegninger med dyremotiver med inspiration fra hulemaleri.

Kendetegnende for hvert forløb er, at der er blevet taget udgangspunkt i den aktuelle samtidskunst, som vises på Ringsted Galleriet for derved at sætte den i relation til elevernes egen hverdag, drømme og tanker. På udstillingen kan man bl.a. finde projekter, som er fremstillet under besøg af Dagmarskolen, Byskovskolen, Valdemarskolen, Vigersted Skole, Ny Ringsted Friskole, Ådalskolen, Nebs Møllegaard og Sct. Joseph Skole.

’Ind i Kunsten’ – en del af et stort, tværkommunalt projekt

’Ind i Kunsten’ er del af en større tværkommunal indsats, KUMULT! som finder sted i de seks kommuner i Kultur-region Midt- og Vestsjælland: Ringsted, Lejre, Slagelse, Holbæk, Kalundborg og Odsherred. Det er Kulturregion Midt- og Vestsjællands hidtil største og mest ambitiøse børnekulturelle satsning, som er skudt i gang med inspiration fra Lejre Kommune, der ligeledes er tovholder på hele indsatsen. Målet er at styrke børns kreative kompetencer gennem årlige kulturforløb for alle årgange; fra vuggestue til 9.klasse. Billedkunstforløbet i Ringsted Kommune er tilpasset 2. klassetrin og varetages af den co-daglig leder af Ringsted Galleriet, Heidi Hove. Som uddannet billedkunstner og formidler har hun tilegnet sig et bredt, fagligt fundament indenfor kunst, undervisning og formidling.

Velkommen til åbning på børneudstillingen på lørdag den 11. juni fra kl. 10-16, hvor der ligeledes vil være åbent værksted for alle besøgende. Her kan man prøve kræfter med nogle af de samme materialer og teknikker, som børnene har arbejdet med i forbindelse med deres forløb på Ringsted Galleriet. Udstillingen finder sted på samme dag som Ringsted Børnefestival.

FAKTA:

’Ind i Kunsten’ finder sted under udstillingsprogrammerne, SAMMENSTØD og JUBILÆUM i 2021/2022, hvor Ringsted Galleriet kører en mere udadvendt udstillingsprofil. Under udstillingsprogrammet SAMMENSTØD 2021 poppede kunsten op rundt omkring i byen, mens udstillingsrummet var omdannet til en formidlingscentral. I år fylder Ringsted Galleriet 40 år med udstillingsprogrammet JUBILÆUM 2022, og det skal fejres med stil med ’flagrende’ samtidskunst på byens gadeoverhængende wires på Sct. Hans Gade og Tinggade sideløbende med kunst i udstillingsrum.

Ringsted Galleriet blev grundlagt i 1982 af de tre lokale kunstnere, Ib Tage Larsen, David Udbjørg og Gunnar Nielsen og har lige siden været kunstnerdrevet. I dag drives Ringsted Galleriet af Morten K. Jacobsen, Jens Axel Beck, Hans E. Beyer, Jens Jørgen Hansen og Heidi Hove og er beliggende i et lagerlokale på Bøllingsvej 15, som tidligere har huset både trykkeri og landbrugsmuseum. Huset består i dag af ét stort udstillingsrum på 130m2 og to undervisningslokaler, hvor samtidskunsten og dets aktuelle tematikker og teknikker formidles til både børn, unge og voksne.  

Gennem tiden har Ringsted Galleriet markeret sig som en vigtig medspiller på kunstscenen med udstilling af internationale navne såsom Nina Beier (DK), Olafur Eliasson (IS/DK), Vibeke Tandberg (NO) og Christian Andersson (SE). Kvalitets kunst bør være for alle, og bør være noget der er forankret i dagligdagen. Derfor er ønsket at give samtidskunsten større synlighed i det offentlige rum i Ringsted, samtidig med at formidlingen vægtes og kan opleves gennem guidede ture, workshops og meget mere. Find mere information herom på vores hjemmeside.

Udstillingsprogrammet JUBILÆUM og Ringsted Galleriets formidlingscenter er med stor tak støttet af: