program2022

JUBILÆUM

Udstillingsprogram

2022

05.03.22–29.10.22

Ny kunstnerisk satsning finder sted igen i år i Ringsted, når Ringsted Galleriet med støtte fra en række fremtrædende fonde præsenterer den nyeste samtidskunst i både gader og udstillingsrum med udstillingsprogrammet, JUBILÆUM.

2022 er jubilæumsåret, hvor Ringsted Galleriet har eksisteret i 40 år! Det skal fejres, og det skal ske med stil gennem Ringsted by i hele 2022. Med udstillingsprogrammet, JUBILÆUM, fortsætter Ringsted Galleriet sin pågående udstillingsprofil, hvor samtidskunsten ikke kun præsenteres i udstillingsrum, men også spreder sig ud over hele den centrale del af Ringsted på byens gadeoverhængende wires. Både til udstillingsrum og på wires vil man kunne opleve en række toneangivende kunstnere, der består af tidligere udstillere og af nye kunstnere af ’huset’.

40-års Jubilæum – med samtidskunst på wires i byrum

Til sommerbyfester flager byen. Når Julen og mørket trænger sig på, bliver der hængt lys i byens gader. Sådan går årets gang med diverse visuelle markeringer med flag og lys på wires i byrummet. Nu er det lykkedes i samarbejde med Event & Turismesekretariatet i Ringsted Kommune at få tilladelse til at ’flage’ med samtidskunst på byens wires og dermed overtage de typiske begivenhedsmarkører med uregerlig samtidskunst gennem hele udstillingsprogrammet, der består af 6 udstillinger i alt.  

Lang, fornem udstillingshistorie

Til hver udstilling er der inviteret tidligere udstillere, som er i følgeskab af en eller flere, nye kunstnere af Ringsted Galleriet. Det ses bl.a. på den 3. udstilling i rækken, hvor vi har inviteret Ringsted Galleriets tidligere udstiller, Jytte Rex (f.1942) til at udstille i samspil med kunstnerne Stense Andrea Lind-Valdan (f. 1985) og Rosa Marie Frang (f. 1975) i udstillingsrummet, mens Jacob Borges (f.1977) og Gudrun Hasle (f.1979) udstiller på wires i byrum. Det er en gruppe kunstnere, som alle arbejder i et stærkt udtryk, hvor det nære og det personlige sættes i relation til større samfundsmæssige problemstillinger. Det er eks. når Frang igennem Rosas Reality Radio søger at råbe politikerne op og skaber debat omkring kunstens præmisser igennem sine stærke lyd- og radioværker, som præsenteres gennem lyd- og debataftner på Ringsted Galleriet, eller når Haslev udleverer sin ordblindhed i stort format gennem Ringsted by. Heidi Hove, som sammen med Morten K. Jacobsen udgør galleriets daglige lederduo, udtaler:

”Vi ser store potentialer i dette program, som både vil finde sted indenfor og udenfor, oppe i luften og nede på jorden, med unge talenter og erfarne kunstnere. Udstillingsprogrammet er sammensat således det både kigger på Ringsted Galleriets lange, fornemme udstillingshistorie og på kunstscenen nu.

Kvalitetskunst for alle

Ringsted Galleriet har gennem årene markeret sig som en platform for kunst af høj kvalitet i Danmark og en stærk medspiller i udbredelsen af samtidskunst og dets potentialer i et lokalsamfund.

I 2021 præsenterede Ringsted Galleriet udstillingsprogrammet, SAMMENSTØD, hvor det med stor succes vendte vrangen ud på galleriet og bragte kunsten ud til folket. I en tid, som var præget af restriktioner og forbud, dukkede kunsten op der, hvor folk færdes. Samtidig var der etableret en formidlingscentral på galleriet med et ambitiøst, publikumsfremmende aktivitetsprogram.

Ønsket er at cementere den større synlighed Ringsted Galleriet har oplevet med udstillingsprogrammet, SAMMENSTØD. Jubilæumsprogrammet er en enestående mulighed for at videreføre målet om i højere grad at integrere samtidskunsten i et lokalsamfund. Målet er derfor med Ringsted Galleriets nuværende program samt kommende programmer at give samtidskunsten større synlighed i offentligheden. Daglig leder Morten K. Jacobsen uddyber:

”Ved at udvide udstillingsplatformen til de gadeoverhængende wires, som anvendes til højtider, håber Ringsted Galleriet at kunne sætte samtidskunsten på dagsordenen. Vi er stolte over, at en række toneangivende kunstnere har sagt ja til at deltage i denne ramme og ikke mindst tak for den afgørende, økonomiske opbakning som vi har fået af Ringsted Kommune og fra flere prominente fonde.”

Udstillingsprogrammet JUBILÆUM løber fra den 5. marts – 29. oktober 2022 og de deltagende kunstnere er:

Cecilie Skov, Morten Buch, Nat Bloch Gregersen, Hans E. Madsen, Arthur Köpcke, Ragnhild May, Mads Lindberg, Søren Jensen, Hesselholdt & Mejlvang, Jytte Rex, Stense Andrea Lind-Valdan, Rosa Marie Frang, Jacob Borges, Gudrun Hasle, Tina Maria Nielsen, Rune Bering, Klaus Thejll Jakobsen, Trine Søndergaard, Nicolai Howalt, Agnete Bertram, Sian Kristoffersen, Jon Stahn, Ruth Campau, Ingela Skytte, Heine Kjærgaard Klausen, Bjørn Nørgaard, Anne-Mette Schultz og A Kassen

For mere information kontakt venligst

Heidi Hove, tlf. 30428727, heidihovepedersen@gmail.com

Morten K. Jacobsen, tlf. 42201111, m.kamper.jacobsen@gmail.com

JUBILÆUM er med stor tak støttet af: